Getuigenissen

Getuigenissen

WORKSHOPS voor scholen en verenigingen

“Als erfgoedcel waren we heel blij dat Hilde meedeed als klasbak voor deze ‘Beestige’ editie van Erfgoedweek. Met haar enthousiasme nam ze iedereen mee in haar verhaal en liet ze de kinderen creatief aan de slag gaan met haar knutselactiviteit. Hierbij had ze oog en aandacht voor elk kind en zag ze erop toe dat iedereen mee en betrokken was. Ik ben er zeker van dat de kinderen door haar vol zelfvertrouwen naar huis konden gaan met hun wapenschild. Het plezier langs beide kanten was zeer duidelijk! Echt een aanrader!

– Isabelle Lambrechts – Projectmedewerker erfgoedcel de Merode

VEDIC ART

“Dit voorjaar volgde ik de basiscursus vedic art bij Univers-at-Hilde.
Wat een cadeau aan mezelf… daar waar ik bij eerdere ervaringen van intuïtief schilderen vaak het gevoel had ‘vast te zitten’ in bepaalde vormen, kleuren & patronen, kwam ik door deze kennismaking met Vedic Art in contact met m’n diepe kern. Dit maakte dat wat ik uiteindelijk op het doek zette, iets totaal nieuws mocht zijn.
Zo dankbaar dat ik dat stuk creativiteit in mezelf terug mocht en kon ontdekken.
Heel erg genoten ook van Hilde ’s begeleiding en zachte aanwezigheid, die voelde voor mij mooi afgestemd, uitnodigend, ondersteunend, met alle ruimte en evengoed ook haar steun als bleek dat ik die nodig had. Ze spoorde me ook aan om oude stukken en aannames los te laten, en me open te stellen voor wat er zich wou tonen.
Het voelde als een warme bedding waarin ik vol vertrouwen in overgave mocht gaan.
Dankjewel Hilde, voor deze fantastische reis!”

– Judith Leysen

“Hoewel ik al jaren schilder merkte ik dat het voor mij goed was om te onderzoeken welke de relatie is tussen mezelf en mijn werk, en te weten wat schilderen op een dieper niveau betekent voor mij. Ik merkte dat het werken met de Vedic Art principes mij een goed gevoel gaf, als een vitamine, en het heeft zijn vruchten afgeworpen in de tijd erna. Voor mij was het ook interessant om te ervaren hoe de verschillende principes me kunnen helpen in de creatie en zo als het waren de versterken tussen mij en mijn werk. In de cursus heb ik zo in vijf dagen met de zeventien gewerkt en ze toegepast op verschillende werken. Daarbij ben ik in een volledig veilige omgeving (geen oordelen of inhoudelijke sturing) buiten mijn comfortzone getreden en principes en technieken verkend waar ik eerder niet mee werkte of durfde te werken. Een persoonlijke en intieme ervaring met het werk dat ik heb gecreëerd. Het heeft mijn ruimte van mogelijkheden vergroot en ik ben nieuwsgierig geworden om er meer van te weten en te onderzoeken.”

– Fons, gepensioneerd leerkracht Wiskunde

“Toen ik met Vedic Art in aanraking kwam dacht ik eerst dat het om een Oosterse vorm van schilderen of tekenen ging. In de basiscursus realiseerde ik me dat dit een compleet systeem, een complete filosofie is, zoals bijvoorbeeld Boeddisme een complete veelomvattende levensfilosofie is. Gebaseerd op duizenden jaren inzicht rond creatie in het menselijk bestaan. Aan de hand van de Vedische principes creëer je vanuit je eigen bron van inspiratie, zonder de noodzakelijke voorkennis van schildertechnieken. Na vijf dagen keek ik met verbazing naar de 4 schilderijen die ik had gecreëerd. Ik heb in de week erna de biografie van Curt Källman (‘De 17’) gelezen en heb me kort daarop ingeschreven voor de vervolgcursus. Schilderen is voor mij een nieuwe hobby en vorm van meditatie geworden die bij me past en het leert me veel over de creatie in andere activiteiten in mijn leven.”

JP, oprichter/projectleider VZW

CONTACT

Adres: Guido Gezellestraat 9, 2260 Westerlo
Email: univers@hilde.world
Tel: 0474-449547
Bank: BE87 9734 4618 6694

Openingsuren

Maandag-vrijdag: – 10u00 – 16u30
Zaterdag: 9u00 – 18u00

Volg ons op social media